Project

General

Profile

Bug #1861

Boot failure in Linux KVM

Added by David Woodhouse over 8 years ago. Updated about 7 years ago.

Status:
Closed
Priority:
Normal
Assignee:
-
Category:
-
Target version:
-
Start date:
2011-12-07
Due date:
% Done:

100%

Estimated time:
Difficulty:
Medium
Tags:
needs-triage

Description

My OpenIndiana VM, running in KVM in Linux, only seems to boot about one time in ten.

Usually it gets about this far:

This Solaris instance has UUID 23499c0d-5b74-4ddb-c09d-f4243c7ff239dump on /dev/zvol/dsk/rpool1/dump size 256MB
WARNING: /pci@0,0/pci1fa4,1100@1,2 (uhci0): No SOF interrupts have been received, this USB UHCI host controller is unusable
pseudo-device: pm0
pm0 is /pseudo/pm@0
iscsi0 at root
iscsi0 at /iscsi
pseudo-device: power0
power0 is /pseudo/power@0
pseudo-device: srn0
srn0 is /pseudo/srn@0
pseudo-device: devinfo0
devinfo0 is /pseudo/devinfo@0
pseudo-device: pool0
pool0 is /pseudo/pool@0
        ATAPI device at targ 0, lun 0 lastlun 0x0
        model QEMU DVD-ROM
        ATA/ATAPI-4 supported, majver 0x1e minver 0x0
PCI-device: ide@1, ata1
ata1 is /pci@0,0/pci-ide@1,1/ide@1
        UltraDMA mode 5 selected
sd0 at ata1: target 0 lun 0
sd0 is /pci@0,0/pci-ide@1,1/ide@1/sd@0,0
_   

Excluding the uhci driver doesn't make any difference, except for making that complaint go away.

History

#1

Updated by Alex Viskovatoff over 8 years ago

  • Project changed from OpenIndiana SFE to OpenIndiana Distribution

This has absolutely nothing to do with SFE.

#2

Updated by Piotr Jasiukajtis almost 8 years ago

Could you check with the latest OpenIndiana (oi_151a3)?

OpenIndiana is working fine for me inside KVM, what's your kernel version and kvm parameters?

#3

Updated by Ken Mays about 7 years ago

  • Status changed from New to Closed
  • % Done changed from 0 to 100

User config issue. Working examples posted in blogs/wikis. Closing ticket.

Also available in: Atom PDF