Bug #352

fail to boot installer with H55 chipset with core i3

Added by Yoann Moulin over 8 years ago. Updated over 8 years ago.

Status:NewStart date:2010-10-17
Priority:NormalDue date:
Assignee:-% Done:

0%

Category:-
Target version:-
Difficulty: Tags:

Description

Hi,

I just got my new stuff to build a NAS :

  • ZOTAC H55-ITX WiFi (Intel H55 Express) - Mini ITX
  • Intel Core i3 530 (2.93 GHz) - Dual Core Socket 1156
  • Corsair Value Select 4 Go DDR3-SDRAM PC10600 CL9 (x 2)
  • Intel X25-V Value - SSD 40 Go 2.5"
  • Samsung SpinPoint F4 EcoGreen - HD204UI - 2 To 5400 RPM 32 Mo Serial ATA II (x6)
  • PCI-E 1 int. SATA II + 1 ext. e-SATA + 1 ch IDE w/ RAID (dunno if it works yet, but need it for SSD)

Motherboard Bios is uptodate and when I boot on the lastest nexenta stable boot image or the lateste openidiana boot image, the process hang on.

see image attach for details

log : nexenta b134
log2 : openindiana b147
log3 : openindiana b147 with disable-ehci=true

I found this on the opensolaris bugtrack :

"Installation on Intel H55 chipset with Core i3 does not work with osol_134"
http://bugs.opensolaris.org/viewbug.do?bugid=6953248

Regards

Yoann Moulin

log.jpg (223 KB) Yoann Moulin, 2010-10-17 10:49 AM

log2.jpg (119 KB) Yoann Moulin, 2010-10-17 10:49 AM

log3.jpg (113 KB) Yoann Moulin, 2010-10-17 10:49 AM

History

#1 Updated by Garrett D'Amore over 8 years ago

  • Project changed from site to illumos gate

#2 Updated by Garrett D'Amore over 8 years ago

To debug this, I'd need access (console access!) to equivalent hardware.

If you have remote KVM support, or IPMI, I can debug it. Otherwise there will be little I can do until I have equivalent hardware.

#3 Updated by Yoann Moulin over 8 years ago

It's at home (personall use) so no KVM or IPMI, I should be able to get a serial port on, but need to get some cable first. I will give news as soon as I have this

shell access on a my linux box to get the console should be possible

Yoann

Also available in: Atom