Project

General

Profile

Bug #7410

zpool list reports incorrect "alloc" value for cache devices

Added by Ben RUBSON almost 4 years ago. Updated about 2 years ago.

Status:
Closed
Priority:
High
Assignee:
-
Category:
zfs - Zettabyte File System
Start date:
2016-09-27
Due date:
% Done:

0%

Estimated time:
Difficulty:
Medium
Tags:
needs-triage
Gerrit CR:

Description

Hello,

I faced an issue today with one of my pools :

# zpool list -v home
NAME                        SIZE  ALLOC   FREE  EXPANDSZ   FRAG    CAP  DEDUP  HEALTH  ALTROOT
home                      5.44T  2.77T  2.67T         -    29%    50%  1.00x  ONLINE  -
 mirror                   5.44T  2.77T  2.67T         -    29%    50%
   label/X3203TGH9BRTXhm      -      -      -         -      -      -
   label/X3204TGH9B8AXhm      -      -      -         -      -      -
   label/X3205TGH9BBWXhm      -      -      -         -      -      -
log                           -      -      -         -      -      -
 mirror                   11.9G      0  11.9G         -     0%     0%
   label/X32000ZASZ6RAlg      -      -      -         -      -      -
   label/X32010ZASX73Alg      -      -      -         -      -      -
cache                         -      -      -         -      -      -
 label/X32000ZASZ6RAch     160G  1.53T  16.0E         -     0%   978%
 label/X32010ZASX73Ach     160G  1.52T  16.0E         -     0%   971%

As you can see cache capacity values are not correct.

It looks like bug #5701.

# uname -v
FreeBSD 11.0-RC3

Thank you !

Ben

History

#1

Updated by Ben RUBSON about 2 years ago

Please close this, I'll re-open with more input when I'll manage to reproduce it.
Thx !

#2

Updated by Igor Kozhukhov about 2 years ago

  • Status changed from New to Closed

close requested by owner

Also available in: Atom PDF