Project

General

Profile

Actions

Bug #8037

open

hostname: boot hang during OI install

Added by John Howard over 4 years ago. Updated over 4 years ago.

Status:
New
Priority:
Normal
Assignee:
Category:
kernel
Start date:
2017-04-04
Due date:
% Done:

0%

Estimated time:
0.50 h
Difficulty:
Medium
Tags:
needs-triage
Gerrit CR:

Description

Failure is after displaying the Oracle copyright line and then during the /etc/hostname.
(Personally, I would eliminate the pointless hostname checking during the OI installer if I could find out how.)

I have tested all OI releases since 2015330 including the recent 20170326 OI test from Toomas Soome.
All fail to install on my main development building AMD64 PC at the same point. OI installs and works on my other testing AMD64 PC.

Someone alerted me to possible uname mishandling of NULL uuid so I researched it. I don't know if this is directly related to the hostname problem. I am not a C coder.

The 2014 Hewlett Packard PC change to NULL uuid handling by Mr. Losh from FreeBSD.org that are still present in illumos-gate are not in the current FreeBSD sources I checked last month.
I don't have an HP though. His change incorrectly applies generally to all PC's for the NULL uuid usecase. Maybe this is the cause. I used FreeBSD on my main development PC a few years ago.
It seems to me the uuid code in illumos kernel should at least be updated to the current FreeBSD identical source files to remove any doubt.

Actions

Also available in: Atom PDF